- Czy zauważyłaś jak dużo dziewczyn nie używa soli na diecie lub większość trenerów personalnych i dietetyków nie zaleca jej swoim pacjentom ?
- Czy zastanawiasz się dlaczego puchniesz po posiłku z dużą ilością soli zjedzonego na mieście ?
Posiłki solone są zwykłą solą kuchenną , która jest szkodliwa dla organizmu. Bardzo dużo restauracji i bardzo dużo dań gotowych sprzedawanych w supermarketach jest nafaszerowanych zwykłą solą kuchenną , która zawiera w swym składzie szkło, piasek i sól. Szkło i piasek rysuj tętnice która zaczyna krwawić, wtedy cholesterol stara się powstrzymać krwawienie, byś nie wykrwawił się na śmierć, wewnętrznie cholesterol jest powodem wysokiego ciśnienia krwi, ponieważ zwęża on żyły.
Niewystarczającej ilości cholesterolu może mieć poważne skutki uboczne. Dobry trener personalny i dietetyk powie Ci, że Sól kłodawska jest minerałem, który ma bardzo wysoki stopień czystości.
Bardzo dobrze nawadnia organizm . Każda osoba, którą boli głowa, ma migrenę lub źle się czuje jest w większości przypadków odwodniona
Sól kłodawska Stanowi bogate źródło mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Biopierwiastki, które wchodzą w skład naturalnej soli tworzą kompleksy łatwo przyswajalne przez organizm, to one sterują czynnościami metabolicznymi czyli przemiana materii odgrywając rolę w aktywności niezbędnych do życia procesów enzymatycznych.
Każdy dietetyk powie Ci że skład mikroelementów w soli kłodawskiej zbliżony jest do ich zawartości w płynie ustrojowym organizmu ludzkiego.
W soli kłodawskiej zawarte są :
magnez, mangan, żelazo, cynk, miedź, wapń, potas, selen.
Sól kłodawska odpręża, leczy choroby skóry, tarczycy, stabilizuje ciśnienie.
0 komentarzy