Mam dla Ciebie owocowy Tort
Tort z mąki jaglanej i waniliowo kremowej masy z izolatu białkowego i serka kremowego
Tort ma 8 porcji
Makro 1 kawałek ( ok )
w : 20 gr
b : 30 gr
t : 15 gr
Składniki
200 gr mąki jaglanej
10 białek jaj
30 gr izolatu białka biała czekolada z cynamonem
60 gr kazeiny micelarnej wanilia
700 gr serka waniliowego
300 gr jogurtu greckiego
5gr żelatyny
owoce do wyboru np kiwi, brzoskwinie – 2 sztuki
Wykonanie :
- Białka jaj połącz z mąką jaglaną i izolatem białka
- Wszystkie składniki zmiksuj razem i podziel na 4 części.
- Piec w tortownicy posmarowanej olejem kokosowym każdą z części w tem 180 st C przez 8 min
- Serek , jogurt , kazeinę oraz rozpuszczoną żelatynę ( w 2łyżkach gorącej wody rozpuść i ostudź ) pomieszaj do uzyskania idealnej konsystencji i odstaw na 5 min
Wystudzony biszkopt przekładaj masą waniliową dodając na każdą warstwę pokrojone owoce
Włóż do lodówki na 1 godzinę i gotowy
Czas wykonania – 20 min
Smacznego
0 komentarzy