Tort owocowy z mąki jaglanej

Tort owocowy z mąki jaglanej

Mam dla Ciebie owocowy Tort

Tort z mąki jaglanej i waniliowo kremowej masy z izolatu białkowego i serka kremowego

Tort ma 8 porcji

Makro 1 kawałek ( ok )

w : 20 gr
b : 30 gr
t : 15 gr

Składniki

200 gr mąki jaglanej

10 białek jaj

30 gr izolatu białka biała czekolada z cynamonem

60 gr kazeiny micelarnej wanilia

700 gr serka waniliowego

300 gr jogurtu greckiego

5gr żelatyny

owoce do wyboru np kiwi, brzoskwinie – 2 sztuki

Wykonanie :

  1. Białka jaj połącz z mąką jaglaną i izolatem białka
  2. Wszystkie składniki zmiksuj razem i podziel na 4 części.
  3. Piec w tortownicy posmarowanej olejem kokosowym każdą z części  w tem 180 st C przez 8 min
  4. Serek , jogurt , kazeinę oraz  rozpuszczoną żelatynę ( w 2łyżkach gorącej wody rozpuść i ostudź ) pomieszaj do uzyskania idealnej konsystencji i odstaw na 5 min

Wystudzony biszkopt przekładaj masą waniliową dodając na każdą warstwę pokrojone owoce

Włóż do lodówki na 1 godzinę i gotowy

Czas wykonania – 20 min

Smacznego

 

 

0 komentarzy